آیا مواد غذایی نفاخ در دوران شیردهی باید حذف شود

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باور رایج مبنی بر اینکه مادر در دوران شیردهی به نوزاد از غذاهایی مانند گوشت، پیاز، حبوبات، برخی میوهها، آب، آبگوشت و شیر، استفاده کند، عنوان کرد: حذف این گروه از مواد غذایی از رژیم روزانه مادران تنها در موارد خاص توصیه میشود.
به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه آیا مصرف گوشت، پیاز، حبوبات، میوه، آب، آبگوشت و شیر در دوران شیردهی موجب نفخ و دلدرد نوزاد میشود، اظهار کرد: برخی از نوزادان ممکن است نسبت به ترکیبات خاصی از رژیم غذایی مادر حساسیت نشان دهند، برای مثال، مصرف زیاد موادی همچون سیر، پیاز، حبوبات، کلم، شلغم یا میوههایی مانند زردآلو، هلو، آلو و هندوانه میتواند در برخی موارد منجر به نفخ یا دردهای شکمی در شیرخوار شود، این واکنشها فردی و گذرا بوده و برای تمام نوزادان اتفاق نمیافتد.
بر همین اساس، توصیه میشود مادرانی که فرزندان خود شیر میدهند تنها در صورتی که طی ۲۴ ساعت پس از مصرف مادهای غذایی، متوجه بروز نفخ یا بیقراری در نوزاد شدند، مصرف آن ماده را محدود یا قطع کنند، در غیر این صورت، حذف گسترده مواد غذایی ضروری مانند گوشت، لبنیات، آبگوشت یا میوهها توصیه نمیشود، زیرا ممکن است منجر به کمبودهای تغذیهای در مادر و کاهش کیفیت شیر شود.
همچنین باورهایی مانند اینکه مصرف سیر و پیاز توسط مادر موجب گوشدرد در نوزاد شیرخوار میشود، از نظر علمی تأیید نشده و نادرست هستند.
به طور کلی، تغذیه متعادل، متنوع و کامل در دوران شیردهی، نه تنها برای سلامت مادر بلکه برای رشد و تکامل بهینه نوزاد ضروری است، خانوادهها و مادران باید از باورهای نادرست تغذیهای پرهیز کرده و در صورت نیاز به مشاوره به متخصصان تغذیه و پزشک مراجعه کنند.
کد خبر 891806