طرز تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی

  • کارگزاری کیان
  • رزرو هتل
طرز تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی
طرز تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی

حریره بادام یکی از غذاهای کمکی بسیار مقوی و مغذی بوده که سرشار از ویتامین، آنتی‌اکسیدان و مواد مغذی همچون آهن، پتاسیم و منگنز است. این غذای کمکی سیستم ایمنی را تقویت کرده و با تسکین علائم سرماخوردگی، مدت زمان روند بهبودی را کاهش می‌دهد.

حریره بادام یکی از غذاهای کمکی بسیار مقوی و مغذی بوده که سرشار از ویتامین، آنتی‌اکسیدان و مواد مغذی همچون آهن، پتاسیم و منگنز است. این غذای کمکی سیستم ایمنی را تقویت کرده و با تسکین علائم سرماخوردگی، مدت زمان روند بهبودی را کاهش می‌دهد. حریره بادام با استفاده از موادی مانند بادام، آرد برنج، شیر، آب و شکر تهیه می‌شود. اضافه کردن موادی همچون گلاب، زعفران و دارچین به این غذای کمکی خاصیت ضدعفونی‌کننده و ضد التهابی بخشیده و آن را به دارویی مؤثر برای درمان سرماخوردگی تبدیل کرده است‌. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با طرز تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی و نکات طلایی برای پخت بهتر این غذا آشنا خواهیم کرد.

دستور تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی

تهیه حریره بادام وقتی از شما نمی‌گیرد و می‌توانید آن را با استفاده از مواد زیر به سادگی در منزل تهیه کنید:

مواد مورد نیاز

اندازه

بادام

۱۰۰ گرم

آرد برنج

۲ قاشق غذاخوری

شیر

۳۰۰ میلی‌لیتر

شکر

۲ قاشق غذاخوری

آب

۱ پیمانه

گلاب

۱ قاشق غذاخوری

زعفران

به مقدار لازم

دارچین

به مقدار لازم

· مرحله اول

در اولین مرحله از طرز تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی بادام‌ها را در آب سرد بخیسانید؛ سپس به مدت چند در آب جوش بیندازید تا به آن‌ها شوک وارد شده و پوست آن‌ها به راحتی جدا شود.

· مرحله دوم

بادام‌های بدون پوست را درون مخلوط‌کن یا غذاساز ریخته و آن‌قدر خرد کنید تا حالت خمیری پیدا کند.

· مرحله سوم

آرد برنج را ۱ الی ۲ بار از صافی رد کنید تا ذرات آن از هم باز شود و حالت گلوله گلوله پیدا نکند؛ سپس آن را درون شیر سرد بریزید و به خوبی با هم ترکیب کنید.

· مرحله چهارم

برای این‌که حریره بافت صاف و لطیفی داشته باشد، ۱ فنجان آب به بادام‌های پوره شده اضافه کنید. ترکیب آب و بادام‌های پوره شده را به ترکیب شیر و آرد برنج اضافه کرده و هم بزنید تا صاف و یکدست شود.

· مرحله پنجم

ترکیب به دست آمده را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا به قوام برسد. در این مدت ترکیب را مداوم هم بزنید تا ته نگیرد و حالت گلوله گلوله پیدا نکند.

· مرحله ششم

پس از به جوش آمدن حریره بادام، برای شیرین شدن به آن مقداری شکر اضافه کنید.

· مرحله هفتم

در این مرحله از طرز تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی چاشنی‌های لازم از جمله گلاب، دارچین و زعفران را اضافه کنید. اگر حریره بادام را برای کودکان تهیه می‌کنید، استفاده از این مواد را به حداقل برسانید.

· مرحله هشتم

پس از این‌که حریره بادام به قوام کافی رسید آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف‌ سرو بریزید. می‌توانید حریره بادام را با استفاده از موادی همچون خلال بادام، پودر دارچین و گل محمدی خشک تزئین کنید.

نکات مهم در تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی

رعایت نکات و فوت‌وفن‌های زیادی در طرز تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی علاوه بر طعم، خواص دارویی آن را افزایش می‌بخشد. این نکات شامل موارد زیر است:

  • برای تهیه حریره بادام حتماً از بادام‌های تازه و با کیفیت استفاده کنید تا اثربخشی فوق‌العاده‌ای داشته باشد. استفاده از بادام‌های بی‌کیفیت و کهنه علاوه بر تأثیر نامطلوبی که در طعم حریره بادام دارند، باعث کاهش خواص آن خواهند شد.
  • اگر به لاکتوز حساسیت دارید، به جای شیر گاو از شیر بادام یا شیر سویا استفاده کنید.
  • افزودن گلاب به حریره بادام به آن خواص التهابی و تسکین دهندگی می‌بخشد، پس هیچ‌گاه آن را حذف نکنید.
  • زعفران سبب تقویت سیستم ایمنی می‌شود و دوره درمان بیماری را کاهش می‌دهد؛ از این رو حتماً از آن استفاده کنید.
  • افراد در دوران سرماخوردگی به قند احتیاجی ندارند؛ بنابراین مصرف شکر را به حداقل برسانید یا از شیرین کننده‌های طبیعی همچون عسل، شیره خرما، شیره انگور و شیره توت استفاده کنید.
  • در طرز تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی می‌توانید از پودر فندق یا پسته نیز استفاده کنید تا خواص آن تقویت شود.
  • دارچین دارای خاصیت ضد ویروسی بوده و برای درمان سرماخوردگی بسیار اثربخش است؛ بنابراین دارچین را نیز از مواد اولیه حذف نکنید.
  • برای تهیه حریره بادام هیچ‌گاه از بادام‌ نمکی یا بوداده استفاده نکنید. مناسب‌ترین بادام برای تهیه این غذا، بادام درختی شیرین و خام است.
  • ترکیب کردن آرد برنج با شیر گرم سبب گلوگله گلوله شدن آن خواهد شد؛ ،از این رو حتماً از شیر سرد استفاده کنید تا حریره بادام بافت صاف و یکنواختی داشته باشد.
  • جهت تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی از شیر کم چرب یا آب استفاده کنید تا برای بیمار سبک باشد.
  • اضافه کردن مقداری روغن بادام شیرین یا روغن محلی به حریره بادام، می‌تواند ضعف عمومی در بیماران را برطرف کند.
  • حریره بادام را می‌توانید تا ۲ روز در یخچال نگه‌داری کنید. اما برای حفظ تمام خواص حریره بادام، آن را در حد مصرف روزانه خود تهیه کنید.
  • با افزودن مقداری پودر هل به حریره بادام میتوانید طعم آن را خوشمزه‌تر کنید.
  • مناسب‌ترین غلظت برای حریره بادام در حد غلظت سوپ یا فرنی است.
  • اگر حریره بادام را برای کودکان زیر ۱ سال تهیه می‌کنید، عسل را از مواد اولیه حذف کرده و به جای آن از سایر شیرین کننده‌ها استفاده کنید.
  • افراد در گروه‌های سنی مختلف می‌توانند از حریره بادام استفاده کنند. اما چون نوزادان دستگاه گوارش حساس‌تری دارند، بهتر است قبل از مصرف نسبت به عدم حساسیت به مواد موجود در حریره بادام اطمینان حاصل شود.
  • پس از این‌که حریره بادام آماده شد اجازه دهید در دمای محیط خنک شود؛ سپس آن را در ظرف‌های درب دار ریخته و در یخچال نگه‌داری کنید.

سخن پایانی

حریره بادام یکی از سنتی‌ترین و قدیمی‌ترین غذاهای ایرانی است که خواص زیادی برای سلامتی دارد. ‌ این غذای کمکی سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی برای بدن است که به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند. در این مقاله به طرز تهیه حریره بادام برای سرماخوردگی و کلیه نکاتی که به بهبود طعم و افزایش خواص آن کمک می‌کند، اشاره شد. از مواد اصلی تشکیل دهنده این غذا می‌توان بادام، شیر و آرد برنج را نام برد. با افزودن موادی همچون گلاب، دارچین، زعفران، روغن محلی، پودر پسته و … می‌توانید خواص حریره بادام را تقویت کرده و برای بهبود علائم سرماخوردگی و ضعف عمومی بدن از آن استفاده کنید. اگر به فکر سلامتی خود و خانواده‌تان هستید، حتماً با طرز تهیه حریره بادام آشنا شوید و خود و عزیزانتان را در برابر سرماخوردگی ایمن کنید.

منبع

کد خبر 891569

  • کاشت مو
  • ارتودنسی ثابت