پیشتازی آیزنکوت در نظرسنجی‌ها / اگر انتخابات اسرائیل امروز برگزار شود نتانیاهو نخست‌وزیری را واگذار می‌کند

پیشتازی آیزنکوت در نظرسنجی‌ها / اگر انتخابات اسرائیل امروز برگزار شود نتانیاهو نخست‌وزیری را واگذار می‌کند

تازه‌ترین نظرسنجی انجام شده در سرزمین های اشغالی از پیشتازی احزاب اپوزیسیون اسرائیل با ۵۷ کرسی در برابر ۵۱ کرسی ائتلاف حاکم به سرکردگی بنیامین نتانیاهو خبر می دهد، وضعیتی که نشان‌دهنده ناتوانی هر دو جریان در کسب اکثریت ۶۱ کرسی برای تشکیل کابینه است.

به گزارش خبرآنلاین، روزنامه معاریو اعلام کرد که بر اساس نظرسنجی مؤسسه پژوهشی «لازار» که به صورت تصادفی انجام شده و ۵۰۰ صهیونیست در آن شرکت کردند، در صورت برگزاری انتخابات پیش‌رو، نقشه آرای کنست و موازنه قوا میان جریان‌های سیاسی به شرح زیر خواهد بود:

تفکیک کرسی‌های ائتلاف حاکم و مخالفان (اپوزیسیون)

به نوشته ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی در صورت برگزاری انتخابات کنست، ائتلاف نتانیاهو موفق خواهد شد که ۵۱ کرسی را از آن خود کند که سهم حزب «لیکود» به ریاست نتانیاهو، ۲۰ کرسی، حزب «قدرت یهودی» تحت فرمان «ایتامار بن گویر» وزیر کنونی امنیت داخلی و تندرو، ۸ کرسی، حزب «یهودت هتوراه» و «شاس»، هر کدام ۷ کرسی، حزب «صهیونیسم دینی» به ریاست «بزالل اسموتریچ» وزیر امور مالی کابینه کنونی نتانیاهو، ۵ کرسی و حزب «عمخا اسرائیل» (مردم اسرائیل) به ریاست «عوفر وینتر»، ۴ کرسی خواهد بود.

این درحالی است که براساس این نظرسنجی که ضریب خطای آن نیز ۴.۴ درصد اعلام شده احزاب اپوزیسیون ۵۷ کرسی به دست خواهند آورد به شرح زیر خواهد بود:

حزب «یشار» به ریاست «گادی آیزنکوت»، ۲۳ کرسی، حزب «باهم» به سرکردگی «نفتالی بنت»، ۱۵ کرسی، حزب «دموکرات‌ها» به زعامت «یائیر گولان»، ۱۰ کرسی و «اسرائیل خانه ما» با سکانداری آویگدور لیبرمن، ۹ کرسی.

براساس این نظرسنجی، احزاب عربی نیز ۱۲ کرسی به دست خواهند آورد که شامل ۷ کرسی فهرست مشترک و ۵ کرسی فهرست یکپارچه به رهبری منصور عباس خواهد بود.

رقابت بر سر نخست‌وزیری

در سنجش محبوبیت چهره‌ها برای تصدی پست نخست‌وزیری نیز رقبای نتانیاهو همچنان پیشتازی خود را حفظ کرده‌اند. بر این اساس، ۴۸ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی، آیزنکوت را بر نتانیاهو ترجیح می‌دهند درحالی که ۳۹ درصد از رأی دهندگان در این نظرسنجی نیز از نتانیاهو پشتیبانی می‌کنند و ۱۳ درصد دیگر نیز هیچ نظری نداشته اند.

از سوی دیگر، ۴۳ درصد شرکت کنندگان نیز بنت را برای نخست وزیری انتخاب کرده اند، در حالی که ۳۹ درصد نیز بین بنت و نتانیاهو، نخست وزیر کنونی را ترجیح می‌دهند و ۱۵ درصد دیگر نیز هیچ نظری نداشته اند.

انتخابات عمومی اسرائیل ۲۷ اکتبر آینده (۵ آبان ۱۴۰۵) برگزار خواهد شد؛ رویدادی که برای آینده سیاسی نتانیاهو که با اتهاماتی چون فساد، خودکامگی و شکست روبه روست، به شدت سرنوشت‌ساز است.

کابینه کنونی که به عنوان راست‌گراترین کابینه تاریخ اسرائیل شناخته می‌شود از اواخر دسامبر ۲۰۲۲ ( اواخر آذرماه ۱۴۰۱ ) تحت ریاست نتانیاهو اداره می‌شود که از سوی دیوان کیفری بین‌المللی به علت ارتکاب جرایم جنگی در نوار غزه تحت تعقیب قضایی قرار دارد.

۴۲/۴۲

کد مطلب 2269849

  • پیشتازی آیزنکوت در نظرسنجی‌ها / اگر انتخابات اسرائیل امروز برگزار شود نتانیاهو نخست‌وزیری را واگذار می‌کند

    پیشتازی آیزنکوت در نظرسنجی‌ها / اگر انتخابات اسرائیل امروز برگزار شود نتانیاهو نخست‌وزیری را واگذار می‌کند

  • قطعنامه جدید در راه است؟ / تلاش آمریکا و سه کشور اروپایی برای ارجاع مجدد پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت

    قطعنامه جدید در راه است؟ / تلاش آمریکا و سه کشور اروپایی برای ارجاع مجدد پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت

  • آمریکا سی و پنجمین بانک بزرگ ترکیه را تحریم کرد / سه نهاد مالی و بیمه‌ای در ترکیه به فهرست تحریم‌ها اضافه شدند

    آمریکا سی و پنجمین بانک بزرگ ترکیه را تحریم کرد / سه نهاد مالی و بیمه‌ای در ترکیه به فهرست تحریم‌ها اضافه شدند

  • موج استعفا در حزب «اصلاح بریتانیا» در پی افشای فساد مالی

    موج استعفا در حزب «اصلاح بریتانیا» در پی افشای فساد مالی

  • فرمانده پیشین شبه‌نظامیان کرد سوریه: مذاکرات با اسرائیل در جریان است

    فرمانده پیشین شبه‌نظامیان کرد سوریه: مذاکرات با اسرائیل در جریان است

  • رسانه عبری: ترامپ و نتانیاهو زمینی سوخته بر جای می‌گذارند

    رسانه عبری: ترامپ و نتانیاهو زمینی سوخته بر جای می‌گذارند