یارانه ۸۵ درصدی دولت به کشاورزان برای استفاده بهینه آب

  • کارگزاری کیان
  • رزرو هتل
یارانه ۸۵ درصدی دولت به کشاورزان برای استفاده بهینه آب

مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: برای اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در زمین‌های کشاورزی به منظور مدیریت مصرف آب، یارانه ۸۵ درصدی در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، فریبرز عباسی با بیان اینکه سال جاری با خشکسالی بسیار عجیبی در کشور روبه‌رو هستیم، اظهار کرد: در سال جاری، ۴۰ درصد کاهش بارندگی داشتیم؛ به همین دلیل، جز مدیریت مصرف در همه بخش‌ها چاره‌ای نداریم.

وی با اشاره به روش‌های مختلف مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی به عنوان مصرف‌کننده عمده آب، افزود: روش‌های به‌زراعی، به‌نژادی و استفاده از روش‌های مناسب آبیاری با راندمان و بهره‌وری بالا ازجمله این روش‌هاست. سامانه‌های نوین آبیاری نیز در زمره روش‌های با راندمان بالا محسوب می‌شود که نقش مهمی در مدیریت مصرف آب دارد.

مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: در چنین شرایطی، یکی از راه‌هایی که می‌توانیم از آبِ موجود بهره‌برداری بهتری کنیم، استفاده از روش‌های نوین آبیاری است که هم‌زمان راندمان و بهره‌وری محصول را بالا می‌برند و تولید محصول افزایش می‌یابد.

صادرات سامانه‌های آبیاری ایرانی به کشورهای مختلف

عباسی با اشاره به وجود برنامه اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در بخش کشاورزی در برنامه‌های بالادستی گذشته، گفت: در کشور زیرساخت‌های خوبی در ۳۵ سال گذشته در بحث توسعه سامانه‌های نوین آبیاری ایجاد شده است. حدود ۳۰۰ تولیدکننده در زمینه این سامانه‌ها در کشور داریم و در برخی لوازم و تجهیزات این سامانه‌ها خودکفا هستیم و حتی به حدود ۲۰ کشور صادرات داریم.

وی ادامه داد: تاکنون در کشور حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی آبی به انواع سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز شده‌اند که از این مقدار، ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار با اعتبارات دولتی و مشارکت بهره‌برداران بوده و بیش از ۵۰۰ هزار هکتار از این سطح توسط بهره‌برداران با مشارکت مالی صددرصدی آنها اجرا شده است.

مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری ادامه داد: این بدان معناست که این سامانه‌ها به حدی برای بهره‌بردار اثربخش و مفید بوده‌اند که او منتظر تخصیص اعتبار دولتی نمانده و خود سامانه مورد نظر خود را با اعتبار صددرصد خود اجرا کرده است.

اجرای ۸ هزار هکتار آبیاری هوشمند طی ۴ ماه سال جاری

عباسی با اشاره به اینکه دوره بازگشت سرمایه در این روش‌ها بر اساس اقلیم‌های مختلف و محصولات مختلف، متفاوت است، گفت: بازگشت سرمایه به طور میانگین در روش‌های مختلف بین یک تا ۳ سال است که این زمان در محصولات باغی تا ۴ سال هم هست و در محصولات زراعی کمتر از ۲ سال است. به همین دلیل است که خود بهره‌برداران در استان‌هایی که اعتبار دولتی کم است یا دیر تخصیص می‌یابد، خود دست به کار شده و سامانه‌های آبیاری را اجرا می‌کنند.

وی ادامه داد: طبق مصوبه مجلس و قانون مربوطه، ۸۵ درصد از این اعتبارات را دولت و باقی‌مانده آن را بهره‌برداران می‌دهند.

مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری خاطرنشان کرد: سال جاری نیز تاکنون حدود ۸ هزار هکتار سامانه را در کشور اجرا کردیم. این طرح، یک طرح ملی است و در همه استان‌ها اجرا شده است. فارس، خراسان رضوی، همدان، هرمزگان، خوزستان، کرمانشاه استان‌هایی هستند که بیشترین سطح اجرایی سامانه‌ها را تاکنون در کشور داشته‌اند.

کد خبر 892248

  • کاشت مو
  • ارتودنسی ثابت