کاسیلا؛ سویه جدید کرونا برای این گروه خطرناک‌تر است

آمار ابتلا به کرونا طبق اعلام وزارت بهداشت در حال افزایش است. حالا خیلی‌ها می‌پرسند که آیا سویه‌ جدیدی باعث افزایش موارد کرونا شده؟ یا اصلا چه توصیه‌هایی برای مواجهه با این روند افزایشی ابتلا وجود دارد؟

کرونا

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی درباره افزایش موارد ابتلا در برنامه پارک وی تلویزیون همشهری گفت: سویه جدیدی به نام «کاسیلا» عامل اصلی این روند صعودی است. این سویه ابتدا در کشورهای آفریقایی و اروپایی شناسایی و سپس با بازگشت حجاج از سفر حج، به ایران منتقل شد. در معاینات انجام‌شده از حجاج، مواردی از ابتلا به آنفلوآنزا و کووید به‌ تفکیک مشاهده شد که اکنون شاهد افزایش چشمگیر مبتلایان به این سویه جدید کرونا در سطح جامعه هستیم.

این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه این روند، یک پدیده جهانی است و صرفا به ایران محدود نمی‌شود، درباره شدت بیماری‌زایی سویه کاسیلا توضیح داد: کاسیلا مانند سویه‌های اولیه کرونا شدید نیست؛ بااین‌حال، همچنان می‌تواند برای افراد مسن و دارای بیماری‌های زمینه‌ای خطرساز باشد.

محرز در خصوص علائم این سویه هم عنوان کرد: در برخی بیماران، علائم اولیه شامل تب و دردهای استخوانی است و در تعدادی دیگر تهوع و گاهی اسهال مشاهده می‌شود. همچنین برخی بیماران با درگیری‌های ریوی مراجعه می‌کنند، اما به‌طور کلی ماهیت آن نسبت به ماه‌های نخست پاندمی، خفیف‌تر شده است.

واکسن دیگر کارآمد نیست؛ تأکید بر پروتکل‌های پیشگیرانه

محرز درباره اثربخشی واکسن‌ کرونا در پیشگیری از ابتلا بیان کرد: با توجه به جهش‌های مداوم ویروس، واکسن‌های فعلی دیگر کارآمد نیستند. بنابراین، بهترین و تنها راه پیشگیری، همان پروتکل‌های اولیه است که از ابتدا توصیه کردیم. پروتکل‌هایی مانند استفاده از ماسک در مکان‌های پرجمعیت و تجمعات و شست‌وشوی دست‌ها، بر این اساس که پیش از تماس دست با چشم، بینی و دهان، دست‌ها به‌دقت شسته شوند.

او تأکید کرد که در حال حاضر اقدام دیگری برای مقابله با این ویروس در سطح عمومی نیست و رعایت همین موارد ساده، مؤثرترین راهکار برای کنترل زنجیره انتقال است.

راه تفکیک کرونا از آنفلوآنزا

محرز همچنین با اشاره به شباهت‌های علائم، بر لزوم هوشیاری عمومی تأکید کرد و گفت: که اگرچه تشخیص دقیق تنها از طریق آزمایش امکان‌پذیر است، اما تداوم رعایت بهداشت فردی در شرایط فعلی که دو ویروس به طور همزمان در جامعه در گردش هستند، اولویت اصلی است.

بیشتر بخوانید:

  • معاون وزیر بهداشت: واکسن آنفلوآنزا از این زمان توزیع می‌شود
  • ۵ راه ساده برای اینکه آنفلوآنزا و کرونا را به دیگران منتقل نکنیم

کد خبر 1067749 منبع: همشهری آنلاین

  • ایران؛ سومین کشور جهان در تامین نیاز داخلی به مواد اولیه دارویی است

  • رئیس‌زاده: تحریم دارو در ایران یک واقعیت است و بیماران خاص بیشتر آسیب می‌بینند

  • کاسیلا؛ سویه جدید کرونا برای این گروه خطرناک‌تر است

  • آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده مازندران + فیلم

  • پیشنهاد خارجی برای ستاره پرسپولیس رسید | تصمیم مهم مدیران باشگاه برای نیم فصل

  • عصبانیت ترامپ از یک گزارش درباره ایران | ببینید

  • این خودرو برای آمریکایی‌ها قدغن است + عکس

  • یک ادعا درباره دیدار عراقچی با وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس

  • ۳ گزینه ترامپ برای پایان جنگ با ایران

  • حریم هوایی این کشور به روی امارات بسته شد

  • در ۲۴ساعت ورق برگشت | هشدار بازیگر تعیین‌کننده جدید | مورد عجیب یمن؛ توپ در زمین سعودی

  • پاسخ تند پزشکیان به ترامپ: ما تروریستیم که بی‌گناهان را قتل‌عام می‌کنیم؟ | اگر مرد جنگید، با کسی که می‌جنگد بجنگید

  • در حال آماده شدن برای حمله به ما برای زمستان هستند همین را دریافت خواهند کرد

  • ادعای عجیب ترامپ پس از شروع حمله به ایران

  • این خودرو برای آمریکایی‌ها قدغن است + عکس

  • غول آب‌وهوایی جهان در نزدیکی ایران ! | رازگشایی از ورود ال‌نینوی قدرتمند به آسمان کشور | شمشیر دولبه ال‌نینو برای ایران

  • پیشنهاد خارجی برای ستاره پرسپولیس رسید | تصمیم مهم مدیران باشگاه برای نیم فصل

  • تنها چیزی که در فدراسیون فوتبال نمی‌دانند فوتبال است | کاش گل خداداد را گِل می‌گرفتند | کدام دانشگاه به بیرانوند دکترا داده؟

  • لژیونر ایرانی صدای پیرلو را درآورد؛روح فوتبال را ندیده گرفتید

  • گزارش میدانی همشهری از لحظه ورود ۱۰ صیاد اسیر | پرواز در فرودگاه امام خمینی نشست | گفتگو با خانواده‌های چشم انتظار

  • سبزی پرمصرفی که به جنگ سرماخوردگی و آنفلوآنزا می‌رود

  • هشدار درباره افزایش فعالیت برخی ویروس‌های تنفسی | آنفلوآنزا یا کرونا؟ امسال بیشتر مراقب باشید

  • سرفه تا چند روز طبیعی است؟ | یک توصیه مهم به سرماخورده‌هایی که سیگار می‌کشند