وزیر بهداشت: قیمت حمل‌ و نقل دارو ۱۰ برابر شده | کمبود دارو به ۳۲ قلم رسید

ظفرقندی گفت: علی‌رغم همه مشکلاتی که در لجستیک، دارو، حمل‌ و نقل و کارخانه‌های پتروشیمی داریم باید برای حل مشکلات اولویت‌بندی کنیم، نمی‌توان در شرایط جنگی انتظار داشت که مانند شرایط عادی زندگی کنیم.

محمدرضا ظفرقندی

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز در جلسه مشترک وزارت بهداشت با ارکان شورای اطلاع‌رسانی دولت که در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، اظهار کرد: ما اکنون در حال تجربه یکی از اتفاقات و رخدادهای مهم تاریخ هستیم و هدف ما این است که مستندات وقایع و اتفاقات جنگ ثبت شود.

وی با اشاره به ماجرای نجات جان ۳ نوزاد از NICU توسط یک پرستار در جریان جنگ افزود: باید این پرچم در جهان برافراشته شود که این جنگ مخاطبش بچه‌ها بودند.

آماده‌سازی ۱۰ میلیون لیتر سرم قبل از جنگ ۱۲ روزه

وزیر بهداشت با بیان این‌که باید درس‌آموخته‌ها نیز ثبت شود؛ تصریح کرد: ما از روز اول جنگ ستاد بحران را تشکیل دادیم و مدیریت وقایع جنگ را آغاز کردیم زیرا این امر هم برای ادامه کار و افزایش تاب‌آوری و هم برای باقی ماندن تجارب برای نسل‌های آینده اهمیت داشت.

وی ادامه داد: ما علاوه بر مبانی علمی نیاز به تجربه و الگوگیری و الگوسازی داریم؛ اگر تجربه جنگ ۸ساله نبود در جنگ ۱۲روزه تیم سلامت تا این حد آمادگی نداشت. تیم سلامت در جنگ ۱ ۲روزه ۱۰ میلیون لیتر سرم از قبل آماده کرده بود، اکنون نیز در مدل‌های مختلف، سناریوهای متفاوت را برای شرایط جنگی پیش‌بینی می‌کنیم تا آمادگی لازم را حفظ کنیم.

اخلاق جنگ و اخلاق حرفه‌ای باید مورد توجه قرار بگیرد

ظفرقندی بیان کرد: اخلاق جنگ و اخلاق حرفه‌ای نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. ما این نگاه حرفه‌ای را در تمام بحران‌ها ترویج دادیم که باید رسیدگی به مجروحان با نگاهی اخلاقی و حرفه‌ای انجام شود زیرا اگر این امر رعایت شود اخلاق در جامعه نیز تسرّی می‌یابد.

وی با اشاره به اهمیت تأمین خون و سرم در بحران‌ها بیان کرد: یکی از مشکلاتی که در بحران‌ها و مصدومیت‌ها رخ می‌دهد نیاز به خون و سرم است و اگر تأمین خون و رسیدگی زودرس صورت نگیرد، ممکن است منجر به فوت فرد شود. بنابراین سازوکار علمی، تجربی، فنی و حرفه‌ای اهمیت زیادی دارد. در ایام جنگ میزان اهدای خون نسبت به سال قبل به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافت.

نظامیان و جامعه سلامت در صدر گروه‌های مورد اعتماد مردم

وزیر بهداشت با تصریح به اینکه مهم‌ترین سرمایه برای ما سرمایه اجتماعی است که در بحران‌ها به دست می‌آید، اضافه کرد: در نظرسنجی آخری که مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرد مشخص شد که ۲ گروه نظامیان و جامعه سلامت در صدر گروه‌های مورد اعتماد مردم هستند. بنابراین باید این سرمایه اجتماعی را حفظ کنیم.

وی با تأکید بر اینکه امروز علی‌رغم همه مشکلاتی که در لجستیک، دارو، حمل‌ونقل و کارخانه‌های پتروشیمی داریم باید برای حل مشکلات اولویت‌بندی کنیم، خاطرنشان کرد: نمی‌توان در شرایط جنگی انتظار داشت که مانند شرایط عادی زندگی کنیم بنابراین مدیریت باید به‌درستی صورت بگیرد.

۱۰ برابر شدن قیمت حمل‌ و نقل دارو/ کاهش کمبود دارو به ۳۲ قلم

وزیر بهداشت با اذعان به کمبود بعضی انواع داروهای وارداتی، برند و سایر داروها توضیح داد: پیش از شروع جنگ با کمبود ۶۳ قلم داروهای اساسی و ضروری مواجه بودیم. در اواسط جنگ این آمار ۴۳ قلم شد و امروز ۳۲ قلم است.

وی ادامه داد: قیمت حمل‌ و نقل دارو ۱۰ برابر شده است، زیرا وقتی نمی‌توان با کشتی دارو وارد کرد. باید بار را با هواپیما منتقل کنیم و قیمت دارو بالا می‌رود. باید تلاشمان این باشد که این موضوع را مدیریت کنیم. جلسه‌ای در دولت نیست که بحث معیشت و سلامت و دارو را نداشته باشیم و ضروری است که این دغدغه را داشته باشیم.

هیچ‌کس باور نمی‌کرد که بعد از آمریکا و اسرائیل روی پای خود بایستیم

ظفرقندی گفت: مهم این است که اقداماتی که انجام می‌شود رو به پیشرفت باشد و این موفقیت‌ها باعث سرخوشی نشود. باید آمادگی خود را برای بحران‌ها و جنگ در شرایط تحریم‌ها و محاصره اقتصادی حفظ کنیم و مسیر خدمت به مردم و ایران را طی کنیم.

وی افزود: هیچ‌کس باور نمی‌کرد که این حمله از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی انجام شود اما اکنون بتوانیم روی پای خود بایستیم و اینجا باشیم. تمام بیمارستان‌ها پای‌ کارند و دسترسی به دارو و تجهیزات وجود دارد.

کد خبر 1068605 منبع: تسنیم

  • مرگ ۵۰ هزار ایرانی بر اثر آلودگی هوا

  • ۶ درصد دیابتی‌ها مبتلا به زخم هستند | سیستم ثبت ملی بیماری و زخم را نداریم

  • وزیر بهداشت: قیمت حمل‌ و نقل دارو ۱۰ برابر شده | کمبود دارو به ۳۲ قلم رسید

  • در ایام جنگ به راحتی درباره کمبودهای حوزه سلامت هم گفتگو می‌شد | ۶۳ قلم کمبود دارویی پیش از جنگ اکنون به ۳۲ قلم رسیده است

  • فرمانده عالیرتبه سپاه خبر داد؛ اقدام بزرگ ۲۷ شهریور رقم می خورد | ملت ایران تا انتقام نگیرد دست از سر دشمن بر نمی‌دارد

  • لاله مرزبان و ریما رامین فر در جشنواره فیلم ونیز | تصاویر

  • واکنش ظریف به پیشنهاد چین برای میانجیگری میان ایران و آمریکا

  • جنگ به قلب اروپا رسید؛ قطار حامل مقامات اروپایی در نزدیکی مرز لهستان هدف حمله پهپادی قرار گرفت + فیلم

  • تصاویری از خانواده داودنژاد در مراسم بزرگداشت علیرضا داودنژاد

  • پاسخ قوه قضائیه به ناراحتی رجانیوزی‌ها از احکام متهمان پرونده چای دبش | چون تعدادی از محکومان جزو همفکران رجانیوزی هستند نباید قانون جاری شود؟

  • جولان کرونای جدید در کشور | خطر ابتلای همزمان به کووید و آنفلوآنزا | ۴ علامت خطرناک و هشداردهنده

  • حمله قدرتمند و هوشمندانه سپاه علیه پایگاه‌های آمریکا | ببینید

  • اگر رهبری اجازه دهند ظرف ۲۴ ساعت از سلاح هسته‌ای استفاده می کنیم

  • تصمیم مهم اورونوف؛ اگر از پرسپولیس جدا شوم دیگر …

  • فوری | حمله موشکی و صدای انفجار در عربستان | وضعیت اضطراری فعال شد

  • بن‌سلمان از اسرائیل درخواست کمک کرد

  • نشست ایران با کشورهای عربی در عمان لغو شد یا به تعویق افتاد؟ + توضیحات مقام آگاه از پشت پرده تصمیم

  • فوری | بیرانوند دفترچه اعزام به خدمت را پست کرد | خداحافظی قطعی با تراکتور

  • چرا دواین جانسون ناگهان لاغر و کم‌عضله شده؟؛ عضله چگونه تحلیل می‌رود؟

  • دوری طولانی یک پرسپولیسی با تصمیم تارتار | سرمربی سرخ‌ها از اول شرط گذاشته بود

  • خشم رونالدو از این حرکت تماشاگران عربستانی + فیلم ؛ مادام‌العمر محرومشان کنید