فرمان بسیج عمومی در یمن؛ صنعا آماده نبرد فراگیر با عربستان

بیانیه جدید بسیج عمومی در یمن از آغاز مرحله «آماده‌باش عمومی» و تغییر معادلات تقابل با عربستان خبر می‌دهد.

يمن

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، همزمان با شتاب گرفتن تحولات منطقه‌ای و افزایش ابهامات درباره آینده پرونده یمن، نیروهای بسیج عمومی در صنعاء پس از سخنرانی‌های اخیر «سید عبدالملک الحوثی»، رهبر انقلاب یمن در مورد ضرورت بسیج عمومی همه مردم یمن برای مقابله با توطئه‌های خارجی، با صدور بیانیه‌ای از ورود به مرحله‌ای تازه با عنوان «آماده‌باش عمومی» خبر دادند؛ مرحله‌ای که به گفته ناظران، تنها یک اقدام نظامی نیست، بلکه ابعاد سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی را نیز در بر می‌گیرد و می‌تواند بر روند معادلات داخلی و منطقه‌ای یمن تأثیرگذار باشد.

بر اساس این بیانیه، مرحله جدید در چارچوب معادله‌ای تازه تعریف شده که هدف آن تغییر قواعد منازعه و برهم زدن چارچوب‌هایی است که به گفته مقامات صنعا، در جریان تجاوز ائتلاف موسوم به ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی بر یمن تحمیل شده است. این بیانیه همچنین حامل پیام‌هایی فراتر از یک واکنش مقطعی توصیف شده و از آغاز روندی خبر می‌دهد که ابعاد آن به‌تدریج در حال شکل‌گیری و تکمیل است.

«علی الدیلمی»، عضو شورای عالی سیاسی انصارالله، با اشاره به تحولات اخیر، عربستان را مسئول شرایط کنونی دانست و گفت: «عربستان تا این لحظه وضعیت خطرناک و تعلل مستمر خود را درک نکرده است و یمن را به سمت یک جنگ حتمی می‌کشاند. به نظر می‌رسد عربستان قصد طفره رفتن و عدم حفظ احترام بین طرفین را دارد. یمن در تمام این مدت نهایت تلاش خود را مبذول داشته و همواره صبر پیشه کرده است، اما اکنون دیگر جایی برای صبر کردن باقی نمانده، چراکه شرایط بسیار حساس و بحرانی است. عربستان سعودی به دلیل اهمال و رفتارهای فریبکارانه خود، در مقابل هر آنچه در منطقه اتفاق بیفتد، مسئول است.»

یمن , عربستان سعودی , کشور امارات متحده عربی , آخرین تحولات یمن , جنبش انصارالله یمن , سید عبدالملک بدرالدین الحوثی ,

در بیانیه نیروهای بسیج عمومی، بر تغییر رویکرد در مدیریت منازعه نیز تأکید شده است. بر اساس این رویکرد، به جای ادامه روند تنش‌زدایی با وجود پیامدهای منفی آن، تلاش خواهد شد تفاهم‌های حاصل‌شده با کشورهای متجاوز، به‌ویژه در حوزه‌های انسانی و اقتصادی، به مرحله اجرا برسد.

«خالد المدانی»، معاون دبیرخانه صنعا، در تشریح اهداف این بیانیه اظهار کرد: «بیانیه صادرشده از سوی بسیج عمومی جمهوری یمن اذعان می‌دارد که این اقدام در پاسخ به دعوت رهبر انقلاب، سید عبدالملک الحوثی، برای آماده‌باش عمومی و حرکت در سطح رسمی و مردمی جهت آزادسازی بخش‌های اشغال‌شده کشور و بازپس‌گیری ثروت‌های غارت‌شده‌ای است که اشغالگران به آن دست‌درازی می‌کنند.»

دکتر «قیس الطل»، مدیرکل اداره ارشاد شهرداری صنعا نیز با اشاره به پیامدهای جنگ و محاصره تحمیلی 12 ساله بر دولت و ملت یمن اظهار داشت: «ملت یمن رنج شدیدی را تحمل می‌کند و این رنج نتیجه تداوم این تجاوز و ادامه محاصره بنادر و فرودگاه‌هاست که مصائب اقتصادی و امنیتی را در همه حوزه‌ها تشدید کرده است. دعوت سید عبدالملک الحوثی، رهبر انقلاب، دعوتی از همه آزادگان و شرافتمندان و بیانگر خواست ملت یمن برای تحقق آزادی کامل این ملت است.»

تحلیلگران معتقدند لحن بی‌سابقه این بیانیه، نشانه عبور صنعا از مرحله مدیریت بحران و ورود به مرحله تلاش برای تحمیل راه‌حل‌های مورد نظر خود است؛ رویکردی که هدف آن جلوگیری از تبدیل شدن مذاکرات به ابزاری برای وقت‌کشی عنوان می‌شود. در همین چارچوب، بسیج عمومی به‌عنوان ابزاری برای بازسازی موازنه قدرت در سطح داخلی و منطقه‌ای معرفی شده و همین مسئله احتمال تشدید تنش‌ها یا حرکت به سمت اجرای تفاهم‌های موجود را به یکی از محورهای اصلی تحولات آینده تبدیل کرده است.

«علی حسین هضبان»، معاون وزارت ورزش و جوانان، نیز با انتقاد از روند مذاکرات گفت: «تشدید تنش فعلی به دلیل شکست مذاکرات و به بن‌بست رسیدن آن است، زیرا طرف مقابل جدیتی برای حل‌وفصل مسائل ندارد و به دنبال وقت‌کشی با اهداف و اغراض شخصی است. این روند باعث تشدید وضعیت اقتصادی و آسیب به ملت شده است و ما این را نمی‌پذیریم و ملت یمن حق خود را به‌طور کامل بازپس خواهند گرفت.»

«خالد سلیمان»، فعال فرهنگی، نیز با اشاره به نقش بسیج عمومی در مرحله جدید اظهار داشت: «ملت یمن پیام خود را با موضعی قاطع به دشمنان خدا ارسال کرده‌اند که به میدان خواهیم رفت، جامعه را بسیج خواهیم کرد و در صحنه نبرد حاضر می‌شویم، چون نیروی پشتیبان بخش نظامی هستیم و برای بازپس‌گیری حقوق غارت‌شده در همه حوزه‌ها، چه در داخل یمن و چه دارایی‌های مسدودشده در خارج از کشور، اقدام خواهیم کرد.»

در مجموع، پس از انتشار بیانیه نیروهای بسیج عمومی یمن، نشانه‌های آغاز مرحله‌ای تازه در تحولات این کشور نمایان شده است؛ مرحله‌ای که دیگر صرفاً به مدیریت منازعه میان یمن، عربستان و ائتلاف محدود نمی‌شود، بلکه به سمت شکل‌دهی و تحمیل واقعیتی جدید بر اساس معادلات مرحله آینده حرکت می‌کند؛ موضوعی که می‌تواند در صورت تداوم بن‌بست سیاسی، بر روند تحولات میدانی و امنیتی منطقه نیز اثرگذار باشد.

کد خبر 1058560

  • هیچ اطلاعاتی درباره مذاکرات آمریکا و ایران به ما نمی دهند | ترامپ به هر قیمتی می خواهد با ایران توافق کند

  • ماجرایی که ناخواسته توسط عضو موساد لو رفت:‌ این کشورها از جنگ با ایران می ترسند

  • پسر فرمانده کل حزب آزادی کردستان به هلاکت رسید+ عکس

  • تفاهم نامه دوم ایران و آمریکا در راه است؟ | خبر فوری المیادین از میانجی‌های مذاکرات

  • انفجارهای متوالی امارات را لرزاند | جبل‌علی کجاست و چرا مهم‌ است؟

  • با این گزارش سی‌ان‌ان درباره ایران، اسرائیل نگران شد

  • تمساح‌ها نگهبان زندانیان؛ طرح جنجالی در حال اجرا + ویدئو | بی‌اعتنایی وزیر تندرو به حکم قضایی

  • قلعه نویی تا ۲۰۳۰ روی نیمکت ایران؛ شرط فدراسیون مشخص شد

  • فوری؛ زمانبندی‌ شارژ حساب کالابرگ خانوارها تغییر کرد

  • عالیشاه، پورعلی‌گنجی و سرلک هدیه عجیب پرسپولیس را رد کردند + عکس

  • اقدام مشکوک و تحریک‌آمیز سنتکام درباره تنگه هرمز

  • چرا موشک‌های ایران تمام نمی‌شود؟ | پشت پرده چه خبر است

  • عصبانیت ترامپ و هگست از یک خبر | خشم شدید وزیر جنگ آمریکا

  • عربستان وارد عمل شد؛ باب المندب فقط برای سعودی ها بسته است؟

  • عصبانیت ترامپ و هگست از یک خبر | خشم شدید وزیر جنگ آمریکا

  • هم‌بازی شدن طارمی با قهرمان جهان؛ مقصد احتمالی برای کاپیتان ایران

  • انفجار در مرکز ایران؛ ساعتی دیگر رخ می دهد | سپاه اطلاعیه داد

  • جمع‌آوری روغن‌های یک برند از بازار + جزئیات و عکس

  • چرا موشک‌های ایران تمام نمی‌شود؟ | پشت پرده چه خبر است

  • کپی کارت بانکی ۱۲۰۰ شهروند تهرانی در میدان میوه و تره‌بار

  • چگونه دونات خانگی درست کنیم ؟ ؛ طرز تهیه دونات خانگی نرم و پف‌دار با روکش شکلاتی

  • تغییر عقیده پرسپولیس درباره رامین رضاییان؛ تصمیم نهایی تارتار

  • ضرب الاجل برای پرسپولیس؛ ۳ روز وقت دارید بازیکن ما را بخرید | بزرگترین خرید سرخ ها نهایی می شود؟

  • فوری؛ زمانبندی‌ شارژ حساب کالابرگ خانوارها تغییر کرد