علائم هشدار درباره ابتلا به وبا را بشناسید

گاهی اوقات ممکن است فرد به بیماری وبا مبتلا شده باشد، اما علائم بالینی ندارد، بنابراین باید افراد زنگ خطر علائم این بیماری را بشناسند.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، بیماری وبا که به عنوان «کولرا» نیز شناخته میشود، یک بیماری عفونی است که بهطور عمده از طریق آب آلوده منتقل میشود، این بیماری بهویژه در مناطق با بهداشت ضعیف و دسترسی محدود به آب سالم شایع است، باکتری عامل این بیماری، «ویبریو کل را» نام دارد و میتواند منجر به اسهال شدید و کمآبی بدن شود.
علائم وبا ممکن است بهطور ناگهانی ظاهر شود، اسهال آبکی و شدید، استفراغ، دردهای شکمی، کمآبی بدن از جمله علائم این بیماری است که میتواند به شوک و حتی مرگ افراد مبتلا منجر شود.
برای پیشگیری از وبا به افراد توصیه میشود از آب سالم و تصفیه شده، استفاده کنند، همچنین رعایت بهداشت فردی، بهویژه شستن دستها و مصرف غذاهای پخته شده و تازه باید مورد توجه قرار گیرد.
باید بدانیم وبا یک بیماری قابل پیشگیری است و با رعایت اصول بهداشتی و دسترسی به آب سالم، میتوان از شیوع آن جلوگیری کرد، بنابراین در ایام اربعین که ممکن است زائران به این بیماری مبتلا شوند، مهم است نکات بهداشتی فردی بیش از پیش رعایت شود و نظارتهای دقیقی بر پخت و توزیع انواع غذاها بین زائران صورت گیرد تا شاهد شیوع بیماریهایی همچون وبا نباشیم.
لزوم انجام غربالگری زائران در مرزهای ورودی کشور / افراد نکات بهداشتی را در راستای کاهش احتمال ابتلاء به بیماریهای مسری رعایت کنند
یعقوب اندامی، کارشناس بهداشت در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در حال حاضر در ایام اربعین حسینی هستیم و افراد باید نکات بهداشتی را در راستای کاهش احتمال ابتلاء به بیماریها رعایت کنند، ممکن است در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی بیماریهایی همچون وبا شیوع پیدا کند و افراد بسیاری مبتلا شوند.
وی با بیان اینکه ورود اتباع کشورهای همسایه به ایران و عبور آنها از مسیرهای زیارتی، میتواند خطر انتقال بیماریها را افزایش دهد، افزود: در سال گذشته چند مورد وبا در کشور گزارش شد، براساس تردد زائران و بازگشت آنها از مناطق پرخطر، احتمال بروز موارد جدید از ابتلاء به بیماریهای مسری همچون وبا وجود دارد، بنابراین مهم است دستورالعملهای بهداشتی برای حفظ سلامتی افراد رعایت شود.
این کارشناس بهداشت با اشاره به اینکه شایعترین علائم وبا اسهال و استفراغ است، گفت: گاهی اوقات ممکن است فرد علائم بالینی بیماری را نداشته و به این بیماری مبتلا شده باشد.
اندامی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه افراد ممکن است، هنگام ابتلاء به بیماری علائم بالینی را نداشته باشند، بنابراین غربالگری در مرزهای بازگشت همچون مرز ایلام و کرمانشاه بهصورت فعال انجام میشود و در صورت مثبت شدن تست، علاوه بر درمان، به دانشگاه علوم پزشکی محل سکونت اطلاع داده میشود تا اطرافیان و کسانی که تماس نزدیک فرد مبتلا هستند، نیز مورد بررسی قرار گیرند و پیگیریهای لازم در این زمینه انجام شود.
استفاده از یخهای غیرمجاز ممنوع عامل ابتلاء به بیماریهای گوارشی
وی با بیان اینکه رعایت نکات بهداشتی در زمینه پخت و پز غذا و تغذیه زائران از سوی افرادی که خدمترسانی میکنند و خود زائران حائز اهمیت است، گفت: در ایام اربعین که در فصل گرم قرار دارد، استفاده از یخهایی که بهصورت کارخانهای و در بستهبندی بهداشتی تهیه شدهاند، ضروری است، همچنین یخهای محلی و غیرمجاز که بدون نظارت بهداشتی تولید و توزیع میشوند، میتواند منبع آلودگی و عامل بروز بیماریهای گوارشی باشد که باید از توزیع و استفاده آن جلوگیری شود.
این کارشناس بهداشت ادامه داد: تفاوت اصلی یخ کارخانهای و یخ خانگی در فرایند تولید و کیفیت آب مصرفی است، یخهای خانگی به طور معمول با آب شهری و بدون فرایند تصفیه اضافی تهیه میشود، در حالی که در کارخانههای یخسازی، آب قبل از انجماد، مراحل مختلف تصفیه و گندزدایی را طی میکند و بسیار سالم و ایمنتر است.
اندامی گفت: استفاده از یخهای غیرمجاز میتواند عواقب جدی و خطرناکی به همراه داشته باشد، آلودگی میکروبی یخهای غیرمجاز که ممکن است از آبهای آلوده تهیه شده باشند میتواند منجر به بیماریهای گوارشی و عفونتهای میکروبی شود، مواد شیمیایی مضر در بعضی موارد ممکن است یخهای غیربهداشتی حاوی مواد شیمیایی یا سموم باشند که میتوانند به سلامت انسان آسیب برسانند.
وی تصریح کرد: هزینههای درمانی از تبعات بعدی مصرف یخهای غیرمجاز است، بیماریهای ناشی از مصرف این یخها میتواند منجر به هزینههای بالای درمانی برای افراد و سیستم بهداشت و درمان شود، بنابراین استفاده از یخهای مجاز و بهداشتی بسیار مهم است تا از این عواقب جلوگیری شود.
این کارشناس بهداشت با اشاره به خطراتی که ابتلاء به بیماری وبا برای افراد در پی دارد، افزود: در سال گذشته شاهد ابتلای افراد به بیماری وبا به علت مصرف یخهای محلی و غیرمجاز بودیم، بیماری که علاوه بر درگیر کردن فرد به راحتی به دیگران انتقال پیدا میکند و چالشهای فراوانی را برای افراد مبتلا به همراه دارد.
بر این اساس مهم است که در ایام اربعین حسینی نکات بهداشتی در تمام حوزهها از جمله رعایت بهداشت فردی، بهداشت تغذیه رعایت شود، تا زائران مبتلا به بیماریهای گوارشی، ویروسی و باکتریائی نشوند و این سفر معنوی را در سلامت کامل طی کنند.
کد خبر 891405