تلنبار زباله در منطقه حفاظت ‌شده قره‌ داغ | تعداد زیادی از افراد معدود زباله‌ هایشان را در طبیعت رها می‌ کنند!

انباشت زباله در زون تفرجگاهی جنگل‌های آینالو در منطقه حفاظت‌شده قره‌داغ، بار دیگر موضوع مدیریت حضور گردشگران و ساماندهی پسماند در این منطقه را مطرح کرده است.

زباله

همشهری‌آنلاین – مجیدجباری: مدیرکل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌شرقی با اشاره به ظرفیت محدود جنگل‌های آینالو در منطقه حفاظت‌شده قره‌داغ و افزایش ورود گردشگران در روزهای تعطیل و فصل تابستان و بازتاب گسترده تصاویر زباله‌های رهاشده در جنگل‌های آینالو در فضای مجازی به همشهری‌آنلاین گفت: این موضوع چند بار پیگیری شده و محیط‌زیست نیز نسبت به وضعیت موجود حساس است.

محمدحسین حسن‌زاده با بیان اینکه حفاظت از طبیعت با برخوردهای سلبی و سخت‌افزاری پیش نمی‌رود و همه ما در قبال حفاظت از طبیعت مسئولیت داریم و باید در این مسیر مشارکت کنیم، بر ضرورت همکاری دستگاه‌های مسئول، جامعه محلی و گردشگران برای مدیریت پسماند و حفاظت از طبیعت تأکید کرد.

او با اشاره به ماهیت مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط‌زیست افزود: این مناطق اساساً با هدف حفاظت، مدیریت می‌شوند، اما در برخی از آن‌ها، بر اساس مطالعات انجام‌شده، زون‌هایی برای گردشگری و تفرج اختصاص یافته است. وقتی چنین ظرفیتی ایجاد می‌شود، دستگاه‌های دیگری نیز باید در مدیریت منطقه و تأمین نیازهای گردشگران نقش داشته باشند.

ظرفیت محدود آینالو

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌شرقی با اشاره به وضعیت آینالو تصریح کرد: این منطقه ظرفیت محدودی دارد و حتی در بخش‌هایی از مسیر، عبور همزمان دو خودرو نیز به‌راحتی امکان‌پذیر نیست. با این حال، در روزهای تعطیل و فصل گردشگری، به‌ویژه در تابستان، تعداد زیادی گردشگر وارد منطقه می‌شوند و رفتارهای نادرست برخی از آنها در کنار کمبود امکانات، باعث ایجاد صحنه‌هایی نامناسب از انباشت زباله می‌شود.

حسن‌زاده با بیان اینکه محیط‌بانان برای حفاظت از طبیعت و انجام مأموریت‌های تخصصی خود در منطقه حضور دارند، گفت: اگر لازم باشد، محیط‌بانان با افتخار زباله هم جمع می‌کنند، اما نمی‌توان محیط‌بان را مسئول نظافت و جمع‌آوری پسماند منطقه دانست.

او درباره آخرین وضعیت جمع‌آوری زباله‌ها نیز گفت: جامعه محلی و روستاییان همکاری خوبی دارند و در مواردی حتی فراتر از وظایف خود برای جمع‌آوری زباله‌های تلنبارشده اقدام کرده‌اند. همچنین نظارت‌هایی از سوی فرمانداری، محیط‌زیست شهرستان و همکاران محیط‌زیست در پارک ملی ارسباران انجام می‌شود.

مسئولیت جمع‌آوری زباله با کیست؟

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌شرقی با اشاره به موضوع بهره‌برداری در این محدوده افزود: فردی به‌عنوان بهره‌بردار در این منطقه حضور دارد، اما تا امروز مبلغی دریافت نکرده و حتی مبلغ اندکی که در فرمانداری مصوب شده نیز به او پرداخت نشده است. با این حال، اگر فردی به‌عنوان بهره‌بردار معرفی می‌شود، باید وظایف و مسئولیت‌های او نیز مشخص باشد و جمع‌آوری زباله نباید چند روز به تأخیر بیفتد.

حسن‌زاده همچنین از تهیه یک بسته سرمایه‌گذاری و گردشگری در استان خبر داد و گفت: این بسته از سوی میراث فرهنگی استان در حال نهایی شدن است و مراحل قانونی خود را طی می‌کند. محیط‌زیست نیز در این روند نقش خواهد داشت و رعایت ملاحظات محیط‌زیستی از شروط سرمایه‌گذاری در این مناطق خواهد بود.

فرهنگ‌سازی برای حفاظت از طبیعت

حسن‌زاده با تاکید بر اهمیت آموزش و فرهنگ‌سازی گفت: حتی اگر تعداد زیادی نیرو برای جمع‌آوری زباله به منطقه اعزام شوند، نمی‌توانند فرهنگ نادرست رها کردن زباله در طبیعت را اصلاح کنند. باید از خانواده، مدرسه، دانشگاه و دیگر بخش‌های آموزشی، مسئولیت‌پذیری در برابر طبیعت آموزش داده شود.

او افزود: همه ما باید یاد بگیریم که در وهله اول زباله کمتری تولید و اگر زباله‌ای تولید شد، آن را از طبیعت خارج کنیم. آینالو یک ظرفیت ارزشمند طبیعی است و نباید با ساده‌ترین رفتارهای نادرست، چهره آن مخدوش شود.

حسن‌زاده گفت: عده محدودی از مردم رفتار نادرست دارند، اما تعداد زیادی از همین عده محدود، زباله‌های خود را در طبیعت رها می‌کنند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌شرقی تاکید کرد: به هیچ عنوان قائل به برخورد سخت‌افزاری در مدیریت و حفاظت محیط‌زیست نیستم. حتی اگر لازم باشد، خودم و همکاران و محیط‌بانان عزیز زباله‌ها را جمع‌آوری خواهیم کرد، اما حفاظت محیط‌زیست با برخوردهای سلبی پیش نمی‌رود. مدیریت و حفاظت زمانی موفق خواهد بود که با همکاری و مشارکت مردم انجام شود و مشارکت جامعه محلی، یکی از بهترین راه‌های حفاظت از طبیعت است.

کد خبر 1077612 منبع: همشهری آنلاین

  • مسجدسلیمان در وضعیت خطرناک | آلودگی هوا در کلانشهرها تشدید می شود

  • این پزشک نیمه ‌شب هم به عیادت بیماران می‌ رود

  • بندر دیر برای دومین روز متوالی گرمترین نقطه جهان شد | دمای ۴۳ درجه در بوشهر

  • راز برج‌های کبوتر فلاورجان | از کود کشاورزی تا جاذبه گردشگری

  • تلنبار زباله در منطقه حفاظت ‌شده قره‌ داغ | تعداد زیادی از افراد معدود زباله‌ هایشان را در طبیعت رها می‌ کنند!

  • یاسر آسانی بازیکن غیرمجاز است | بازی‌های استقلال باید ۳ بر صفر شود

  • من متعهد به سرنگونی نظام ایران هستم!

  • نامه فسخ آسانی تائید شد؛ پاسخ فیفا را منتشر نمی‌کنند

  • صبح بخیر آقای قلعه‌نویی؛ چه دروغ قشنگی + عکس

  • برای حمله به ایران آماده ایم + ویدئو | می‌خواهیم ایران به عصر تاریکی برگردد

  • حمله منافقین به ستاد قوه قضائیه در تهران؟

  • استقلال نیازی به بیرانوند ندارد | استقلال نشان داد متخصص آسیا است | همه چیز در چمن مشخص می شود نه با شکلک در آوردن برای آسانی!

  • ایران محموله‌های سلاح را از طریق زیردریایی‌ها برای انصارالله ارسال می‌کند | تاکتیک‌های اخیر حوثی‌ها نشان می‌دهد آنها توسط ایران آموزش داده شده‌اند

  • حمله منافقین به ستاد قوه قضائیه در تهران؟

  • من متعهد به سرنگونی نظام ایران هستم!

  • وحشت شدید علی اف؛ درگیری با ایران و ترکیه نزدیکی به اسرائیل | برخی افراد ناپدید شده اند | تغییر موازنه ژئوپلیتیک منطقه به زیان باکو

  • اگر موجودیت ایران تهدید شود، وارد جنگ می‌شویم | پیوند ما با ایران گسستنی نیست

  • حمله به «کوه‌کلنگ» با پاسخ به تأسیسات هسته‌ای اسرائیل همراه می‌شود

  • بالاخره سکوت فدراسیون برابر ارتباط یک زن با ۴۰ داور ایرانی شکست

  • هشدار آمریکا درباره حمله به فرودگاه‌های کشور همسایه

  • فوری | زلزله در شرق تهران

  • سنگین ترین محرومیت تاریخ در انتظار پرسپولیس | ستاره سرخ‌ها هم محروم می‌شود

  • تالاب استیل آستارا پاکسازی شد

  • دردسر تازه برای دریاچه ارومیه + فیلم

  • تصاویر پاکسازی دریاچه تار دماوند توسط غواصان | ویدئو

  • گردشگران زباله می‌ریزند، طبیعت‌دوستان جمع‌آوری می‌کنند!

  • پسماندهای مراکز درمانی به عنوان پسماند عفونی جمع‌آوری می‌شود

  • ضرورت تغییر الگوی مصرف برای کاهش تولید زباله