اف‌بی‌آی در الجزایر چه می‌کند؟

سفارت آمریکا در الجزیره پایتخت الجزایر اخیراً از افتتاح یک دفتر فرعی وابسته حقوقی و انتظامی اف‌بی‌آی خبر داده است.

الجزایر

گروه دیپلماتیک – همشهری آنلاین: سفارت آمریکا در الجزیره پایتخت الجزایر اخیراً از افتتاح یک دفتر فرعی وابسته حقوقی و انتظامی اف‌بی‌آی خبر داده است؛ اقدامی که اگرچه در ظاهر با هدف مقابله با جرایم فرامرزی انجام شده، اما جزئیات توافق پشت آن هنوز به‌طور شفاف اعلام نشده است.

ماجرا از چه قرار است؟

این نخستین حضور اف‌بی‌آی در الجزایر نیست. آمریکا پس از حملات ۱۱ سپتامبر یک دفتر وابسته حقوقی کامل در الجزیره داشت، اما حدود سال ۲۰۱۰ این دفتر به تونس منتقل شد.

بنا بر اعلام علی بداوی، مدیرکل امنیت ملی الجزایر، این دفتر با هدف گسترش همکاری‌های پلیسی با کشورهای خارجی و با تمرکز بر موضوعاتی مانند جرایم سازمان‌یافته فرامرزی، تبادل اطلاعات، روش‌های تحقیقاتی و همکاری‌های عملیاتی تاسیس شده است.

انتقادها

تارنمای العربی جدید نوشته: مهم‌ترین انتقاد، نبود شفافیت درباره توافق میان الجزایر و آمریکا است. هنوز روشن نیست فعالیت اف‌بی‌آی دقیقاً بر اساس چه توافق حقوقی انجام می‌شود، کدام نهادهای الجزایری در این مذاکرات نقش داشته‌اند و چه نوع اطلاعاتی میان دو طرف مبادله خواهد شد.

پرسش مهم دیگر به حریم خصوصی و داده‌های شهروندان الجزایری مربوط است: چه کسی اجازه انتقال اطلاعات شخصی یا مالی افراد را صادر می‌کند؟ آیا اطلاعاتی که در اختیار اف‌بی‌آی قرار می‌گیرد می‌تواند به سایر نهادهای آمریکایی یا حتی کشورهای ثالث منتقل شود؟

همچنین درباره نقش پارلمان الجزایر در نظارت بر حضور دائمی یک نهاد انتظامی خارجی پرسش‌هایی مطرح شده است. منتقدان می‌گویند حتی اگر همکاری امنیتی به رأی پارلمان نیاز نداشته باشد، نمایندگان باید بتوانند مبنای حقوقی، حدود اختیارات و سازوکارهای نظارتی آن را بررسی کنند.

کد خبر 1060342

  • ترامپ، نتانیاهو را بزرگ‌ترین دشمن خودش توصیف کرد!

  • می‌خواستند خودکشی همسرم را پنهان کنند

  • ایران پدافند آمریکا را درهم شکست | خسارت اصابت موشک ایرانی به پایگاه آمریکایی

  • ادعای معاون ترامپ درباره توافق با ایران

  • اقدامات بی‌سابقه‌ای علیه ایران اعمال خواهیم کرد

  • واکنش به ادعای تلاش فرمانده سنتکام برای حمله به ایران

  • دستور جنجالی ترامپ درباره ناوهای آمریکا

  • هشدار قاطع ایران به جولانی | به ۱۰۰ هدف در سوریه حمله می کنیم

  • خبر مهم درباره افزایش قیمت بنزین

  • افشای نقشه شوم عربستان؛ تدارکات گسترده‌ برای جنگ تمام عیار و ضربات پیشدستانه یمن

  • ایران پدافند آمریکا را درهم شکست | خسارت اصابت موشک ایرانی به پایگاه آمریکایی

  • عربستان: ۱۳ کشور به ائتلاف دفاعی دریایی پیوستند

  • واکنش روابط عمومی حرم امام رضا به ماجرای جلوگیری از شعار «مرگ بر آمریکا» در رواق دارالذکر

  • تهدید صریح پاکستان: اگر هندی ها سر عقل نیایند، مستقیماً به آن پاسخ می دهیم

  • تهدید صریح پاکستان: اگر هندی ها سر عقل نیایند، مستقیماً به آن پاسخ می دهیم

  • هشدار قاطع ایران به جولانی | به ۱۰۰ هدف در سوریه حمله می کنیم

  • ترامپ، نتانیاهو را بزرگ‌ترین دشمن خودش توصیف کرد!

  • می‌خواستند خودکشی همسرم را پنهان کنند

  • اشک‌های احسان خواجه‌امیری برای پدرش، استاد ایرج + فیلم

  • خبر مهم درباره افزایش قیمت بنزین

  • ایران پدافند آمریکا را درهم شکست | خسارت اصابت موشک ایرانی به پایگاه آمریکایی

  • هشدار؛ کلاهبرداری با عکس یادگاری |‌ ببینید

  • ارسال پیامک درباره کالابرگ | اطلاعیه مهم وزارت رفاه درباره شارژ کالابرگ دریافت کنندگان پیامک برای شهریورماه

  • حواشی کامل مراسم تشییع ایرج خواجه‌امیری ؛ چه کسانی آمدند؟ | «ای کاش خدا صدای ایرج را به من می‌داد!» | الان وقتش است که صدای ایرج از رادیو پخش شود

  • اسرائیلی‌ها در آمریکای لاتین چه می‌کنند؟

  • ائتلاف مکه؛ واکنش قدرت‌های منطقه‌ای به افول نقش آمریکا